Ben je op zoek naar een gezonde, snelle en simpele maaltijd? Dan is deze zoete puntpaprika soep precies wat je zoekt! Met rijke hoeveelheden vitamine C, vezels en antioxidanten, is dit een recept dat niet alleen lekker is, maar ook goed voor je immuunsysteem en huid. En met de dunne schil van de zoete puntpaprika zet je deze soep binnen no-time op tafel. Lees verder om het recept te ontdekken en je dagelijkse dosis gezonde voeding te krijgen!
Wist je dat …
… rode paprika 3x meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? En vitamine C is niet alleen goed voor je weerstand. Het is ook nog eens heel erg goed voor je huid, concentratie en energielevel.
Hoe maak je zoete puntpaprika soep?
De ingrediënten
Om een heerlijke zoete puntpaprika soep te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- Olie (bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie)
- 1 grote wortel
- 5 puntpaprika’s
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 liter water
- 5 gram tijm
- zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 theelepel chilipoeder (als je de soep pittiger wilt maken)
Tip: wil je de soep iets voller maken? Voeg dan een zoete aardappel toe.
De bereiding
- Snijd de ui, knoflook, paprika’s en wortel in stukjes.
- Verhit de olie in een grote (soep)pan.
- Fruit de ui en knoflook in de pan.
- Voeg vervolgens de paprika’s, wortel en eventueel chilipoeder toe.
- Giet daarna de bouillon in de pan en laat geheel ongeveer 15 minuten koken.
- Neem de pan van het vuur en pureer het met een staafmixer of in een blender tot het een mooi glad geheel is.
- Voeg als laatst zout en peper naar eigen smaakt toe en garneer met een paar takjes tijm.
Dalia’s favorieten
Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash