Oil

Oil pulling: voor een gezonde mond en witte tanden

Wil je een stralend witte lach en een gezonde mond? Dan is oil pulling dé methode die je moet proberen! Oil pulling is een eeuwenoude techniek uit de Ayurvedische geneeskunde voor een natuurlijke detox. In dit artikel delen we een eenvoudig stappenplan, laten we je kennismaken met de gezondheidsvoordelen en geven we handige tips voor het beste resultaat. Let’s oil pull!

Wat zijn de voordelen van oil pulling?

  1. Natuurlijk witte tanden: Oil pulling staat bekend om zijn vermogen om tanden op natuurlijke wijze witter te maken. Door het regelmatig te doen, kun je verkleuringen verminderen en een stralende glimlach bereiken.
  2. Mondgezondheid: Oil pulling is een effectieve manier om de mondgezondheid te verbeteren. Het helpt tandplak te verminderen, tandvleesproblemen te voorkomen en slechte adem te bestrijden. Door de schadelijke bacteriën in je mond te verwijderen, bevordert je een gezonde omgeving in je mond.
  3. Ontgifting: Oil pulling werkt als een natuurlijke detox voor je mond. Terwijl je de olie door je mond spoelt, worden bacteriën, gifstoffen en andere ongewenste stoffen uit je mond getrokken, waardoor je mond wordt gereinigd en verfrist.
  4. Algeheel welzijn: Naast de specifieke voordelen voor de mondgezondheid, zijn er ook aanwijzingen dat oil pulling kan helpen bij het verlichten van andere klachten, zoals hoofdpijn, eczeem en allergieën. En dat het de darmfunctie en stofwisseling verbetert. Door de mondgezondheid te verbeteren, kan oil pulling dus een positief effect hebben op je algehele welzijn.

Let op!

  • Het kan zijn dat de klachten eerst verergeren voordat ze verbeteren. Dat is een teken dat je lichaam ermee bezig is.
  • Oil pulling is geen vervanging voor reguliere mondverzorging, dus blijf flossen en regelmatig de tandarts bezoeken.

Welke olie moet je gebruiken voor oil pulling?

Welke olie je kiest is erg belangrijk. Voor het beste resultaat wordt koudgeperste biologische kokosolie of sesamolie aanbevolen. Deze oliën hebben unieke eigenschappen die ze uitermate geschikt maken voor:

  1. Kokosolie: Kokosolie staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en aangename smaak. Het bevat laurinezuur, dat effectief is in het bestrijden van schadelijke bacteriën in de mond. Bovendien heeft kokosolie een neutrale smaak, wat het spoelen aangenamer maakt.
  2. Sesamolie: Sesamolie is een andere populaire keuze vanwege zijn krachtige reinigende eigenschappen. Het bevat antioxidanten en heeft een milde smaak. Sesamolie wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn gunstige effecten op de mondgezondheid.

Het is belangrijk om te kiezen voor koudgeperste, biologische oliën om ervoor te zorgen dat je de meest zuivere en voedzame oliën gebruikt. Vermijd geraffineerde oliën die mogelijk schadelijke stoffen bevatten.

Hoe werkt oil pulling?

Volg deze stappen om het maximale uit je oil pulling-sessies te halen:

Stap 1: Kies je olie
Neem een eetlepel kokosolie of sesamolie in je mond. Kokosolie zal in eerste instantie vast zijn, maar zal snel smelten door de lichaamswarmte en je speeksel.

Stap 2: Neem een eetlepel olie
Neem ’s ochtends op een nuchtere maag een volle eetlepel olie in je mond.

Stap 3: Swish, swish, swish!
Spoel de olie gedurende 15-20 minuten door je mond, alsof je mondwater gebruikt. Zorg ervoor dat de olie alle hoeken van je mond bereikt, inclusief je tanden, tandvlees en tong. Probeer de olie tussen je tanden door te persen voor een grondige reiniging. Let op: niet doorslikken!

Stap 4: Uitspuwen en spoelen
Spuug de olie uit in de prullenbak (niet in de wasbak) en spoel je mond grondig met water. Let op dat je het niet doorslikt, omdat de olie mogelijk gifstoffen en bacteriën bevat die je wilt verwijderen.

Stap 5: Poets je tanden
Poets nu je tanden zoals je gewend bent. Voilà, je bent klaar!


Tips:

  • Vind je het lastig om de olie zo lang in je mond te houden? Begin met 5 minuten per dag en bouw het geleidelijk op.
  • Voeg een druppel pepermuntolie toe aan de kokosolie voor een verfrissende smaak.

Dalia’s Favorieten

Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...