Wanneer je aan het ontbijt uit je kinderjaren denkt, denk jij dan ook aan een bord dampende havermoutpap? Voor de meesten betekende dit niet meer dan Brinta gemengd met melk. En hooguit een schepje suiker. Zo saai – sorry mam – hoeft het natuurlijk niet te zijn. Tegenwoordig ziet een gemiddeld bord havermoutpap er toch echt een stuk aantrekkelijker uit. En door te variëren met de ingrediënten is het ook veel lekkerder. Kies jij al voor overnight oats? Laat je eens inspireren door deze recepten.
Hoe maak je overnight oats?
Haver zit vol vezels. Ook bevat het langzame koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Het is dus gezond én het zorgt voor een langdurig voldaan gevoel. En wat maakt het nu extra fijn? Havermoutpap bereiden is best eenvoudig!
De ingrediënten (1 portie)
- 45 gram havermout
- 200 milliliter kokosdrink. Bijvoorbeeld deze.
- 1 theelepel kaneel
De bereiding
- Meng de ingrediënten door elkaar.
- Giet het mengsel daarna in een goed afsluitbaar potje, zoals dit mooie weckpotje.
- Zet het vervolgens in de koelkast en laat het een nachtje staan.
- Haal het de volgende ochtend uit de koelkast en voeg toppings toe. Hieronder vind je 3 varianten.
Optie 1: Blueberry Bliss
- Een handje blauwe bessen
- Een handje frambozen
- Amandelen of Kasha (geroosterde boekweitkorrels)
Optie 2: Banana Bounty
- 1 banaan
- 1 eetlepel kokossnippers
- 1 eetlepel cacaosnippers
- Een scheutje honing of ahornsiroop
Optie 3: Kiwi Kindness
- 1 kiwi
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel kokossnippers
Tip 1: voeg je fruit toe voordat het de koelkast in gaat? Dan kan de smaak er goed intrekken.
Tip 2: wil je dat je havermoutpap niet te koud is? Warm het kort op voordat je de toppings toevoegt.
Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash