Natuurlijke zonnebrand kinderen

Natuurlijke zonnebrand voor kinderen. Bekijk de top 3.

Tijdens de zomerse dagen wil je de huid van je kinderen optimaal beschermen, zonder zorgen over schadelijke stoffen. Met het ruime aanbod van zo natuurlijk mogelijke zonnebrandproducten kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken, zeker als je specifiek zoekt naar natuurlijke zonnebrand voor kinderen. Daarom hebben wij onze top 3 favorieten met natuurlijke en biologische ingrediënten voor de kinderhuid op een rij gezet…

1. Naif

Bescherm de tere huid van je kleintjes met Naïf Baby & Kids Sunscreen, een waterbestendige zonnebrandcrème boordevol natuurlijke ingrediënten. Speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen, biedt deze crème een krachtige SPF30-bescherming tegen zowel UV-A als UV-B straling.

Met zijn moeiteloos smeerbare formule, dankzij natuurlijke oliën zoals kokosolie, olijfolie en zonnebloemolie, laat deze crème geen vervelende witte waas achter. Het is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zelfs de meest gevoelige huid.

Deze 100% veganistische zonnebrandcrème geeft directe bescherming zonder inwerktijd. Door gebruik te maken van minerale UV-filters minimaliseert het de kans op huidreacties. Bovendien bevat het geen oxybenzone, octinoxate of nano-deeltjes die schadelijk kunnen zijn voor koraalriffen en oceanen. Dus terwijl je de huid van je kinderen beschermt, draag je ook bij aan het behoud van onze prachtige zeeën.

2. Lovea

Lovea Sun Spray Kids SPF 50 biedt directe en doeltreffende bescherming voor de gevoelige huid van kinderen. De lichte, vloeibare textuur van deze spray is niet plakkerig en laat een heerlijke abrikozengeur achter.

Deze zonnebrand is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam en biedt UVA- en UVB-bescherming. Het is dermatologisch getest en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De waterbestendige formule zorgt ervoor dat de bescherming langdurig blijft, zelfs tijdens wateractiviteiten.

Houd er rekening mee dat deze spray niet geschikt is voor kinderen jonger dan 3 jaar.

3. Oh-Lief – natuurlijke zonnebrand voor kinderen

Bescherm jezelf en je gezin op natuurlijke wijze tegen de zon met deze ongeparfumeerde, waterbestendige zonnebrandcrème. De formule is vrij van conserveermiddelen en geschikt voor alle gezinsleden. Dankzij non-nano zinkoxide, een zacht mineraal dat een beschermende barrière vormt op de huid zonder in te zakken, blokkeert de Oh-Lief zonnebrandcrème de zon effectief zonder in je bloedbaan te worden opgenomen.

De geurvrije SPF30-zonnebrandcrème is perfect voor het hele lichaam en blijft goed zitten, zelfs tijdens wateractiviteiten. Het biedt een breed spectrum aan UVA- en UVB-bescherming zonder de huid te irriteren of uit te drogen. Bovendien verstopt het de poriën niet, waardoor het ook geschikt is voor dagelijks gebruik, zelfs op een gevoelige huid.

Extra tips voor optimale zonbescherming voor kinderen

Tip 1: Kies de juiste SPF
Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème kiest met een voldoende hoge Sun Protection Factor (SPF) voor de gevoelige huid van je kinderen. Een SPF van 30 of hoger wordt over het algemeen aanbevolen.

Tip 2: Breng royaal aan
Zorg ervoor dat je de natuurlijke zonnebrand voor kinderen royaal aanbrengt op alle blootgestelde delen van de huid, minstens 15 minuten voordat je naar buiten gaat. Vergeet de nek, oren, handen en voeten niet.

Tip 3: Regelmatig opnieuw aanbrengen
Herhaal het aanbrengen van de zonnebrandcrème elke twee uur, of vaker als je kinderen zweten, in het water zijn geweest of hun huid heeft afgeveegd met een handdoek.

Tip 4: Bescherm met kleding
Naast zonnebrandcrème, is het ook belangrijk om kinderen te beschermen met kleding, zoals hoeden, zonnebrillen en UV-beschermende kleding.

Tip 5: Zoek schaduw op
Vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens de heetste uren van de dag. Zoek indien mogelijk schaduwrijke plekken op en moedig kinderen aan om regelmatig pauzes te nemen van de zon.

Tip 6: Houd kinderen gehydrateerd
Zorg ervoor dat kinderen voldoende water drinken om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens warme zomerdagen. Dit helpt ook om hun huid gezond te houden.

Be safe, have fun, and enjoy the sunny days together!


Het is belangrijk om zelf onderzoek te doen en eventueel professioneel advies in te winnen voordat je beslissingen neemt over natuurlijke zonnebrand voor kinderen. Iedere huid heeft unieke behoeften en gevoeligheden. Houd er rekening mee dat persoonlijke allergieën, gevoeligheden en individuele omstandigheden van invloed kunnen zijn op de geschiktheid van bepaalde zonnebrandproducten voor jouw kinderen. Controleer ook altijd de ingrediëntenlijsten even.


Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Pexels

Dit vind je misschien ook leuk...