Lippenstift eten

Dit is waarom je voor een natuurlijke lippenstift moet kiezen

Heb je wel eens stilgestaan bij de ingrediënten die in je favoriete lippenstift zitten? Als je op zoek bent naar een gezonde en natuurlijke optie die ook vrij is van allergenen, is het tijd om voor een natuurlijke lippenstift te kiezen. Hier zijn vijf redenen waarom:

1. Geen schadelijke chemicaliën

Veel lippenstiften bevatten chemicaliën die niet goed zijn voor je lippen of je algemene gezondheid. En denk er maar eens over na: je likt aan je lippen, neemt een slok drinken of een hapje eten. Veel blijft achter aan je glas of vork. Maar er komt altijd een beetje lippenstift mee je mond in. Daarnaast is de huid van de lippen erg dun. Het trekt dan dus ook snel de huid in. Natuurlijke lippenstiften bevatten geen schadelijke stoffen en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige oliën, boters en waxen.

2. Voedende formule

Natuurlijke lippenstiften bevatten voedende en hydraterende ingrediënten die je lippen zachter en gezonder maken. Ze helpen ook om de huid op je lippen te beschermen en te herstellen.

3. Duurzamer

Natuurlijke lippenstiften zijn vaak gemaakt van duurzame en hernieuwbare grondstoffen. Bovendien zijn ze vaak verpakt in recyclebare verpakkingen, wat beter is voor het milieu.

4. Verschillende kleuren en texturen

Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze natuurlijke lippenstiften op de markt met allerlei kleuren en texturen om aan je wensen te voldoen. In mooie, diepe, trendy kleuren. Vaak ook met een lekker geurtje. En wat dacht je van een natuurlijke lippenbalsem met een kleurtje? Je hoeft zeker geen compromissen te sluiten als het gaat om stijl en kleur. Winkels als Big Green Smile, Bewust Puur! en The Body Shop verkopen ze.

5. Beter voor je lippen

Tot slot zijn natuurlijke lippenstiften gewoon beter voor je lippen. Ze hydrateren en verzorgen de huid op je lippen, wat kan helpen om lippen op lange termijn gezonder en jonger te houden.

Dalia’s favorieten

Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...