Krachttraining als onderdeel van mijn bewuste levensstijl

We weten allemaal hoe hectisch het leven kan zijn. Soms lijkt het alsof er niet genoeg uren in een dag zitten en is tijd voor mezelf het eerste wat sneuvelt op mijn overvolle to-do lijstje. Maar toen besefte ik iets belangrijks: als ik niet goed voor mezelf zorg, kan ik ook niet goed voor mijn kinderen zorgen. En als ik niet kan werken, heb ik geen inkomen. Een simpel griepje kan mijn hele wereld op zijn kop zetten.

Van cardio naar krachttraining

Voorheen was mijn fitnessroutine vooral gericht op cardio. Hardlopen, Bikram yoga, je kent het wel. Het hield me slank -en heel eerlijk: soms echt te mager-, maar dat wilde ik niet meer. Ik wilde sterker worden, mijn lichaam vormen en vooral mijn gezondheid op de eerste plaats zetten. Maar in drukke tijden gleed sporten vaak naar de achtergrond. Tijd voor verandering.

Mijn trainer houdt mij accountable

Een tijdje geleden besloot ik een trainer in te schakelen. Iemand die mij accountable houdt. Iemand die ervoor zorgt dat ik prioriteit geef aan mijn eigen welzijn, zelfs als mijn agenda uitpuilt van de afspraken. En laat me je vertellen, het werkt. Hij ziet het meteen als ik mijn workout skip en geloof me, dan hoor ik zeker van hem!

Een intensief trainingsprogramma

Mijn trainingsprogramma is behoorlijk intens. Krachttraining, buikspieroefeningen, cardio… Het lijkt misschien veel, maar het is toch te doen. Zolang ik tijd voor mezelf maar hoog prioriteer. En het mooie is: mijn trainer laat me vrij om mijn trainingen te plannen wanneer het mij uitkomt. Soms combineer ik mijn cardio zelfs met zakelijke afspraken. Multitasken to the max!

Ik ben pas halverwege mijn programma, maar ik merk al zoveel veranderingen. Fysiek word ik sterker en gespierder, maar de grootste verandering zit vanbinnen. Ik voel me zelfverzekerder, krachtiger en vooral gelukkiger.

Mijn advies aan jou? Ga ervoor!

Zoek een trainer die bij je past, betrek je omgeving bij je fitness-journey en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen, zowel binnen als buiten de sportschool. En onthoud; het is oké om af en toe een stapje terug te doen. Vertrouw op het proces en wees trots op elke kleine overwinning.

Hoe het past in mijn levensstijl

In dit proces blijf ik trouw aan mijn focus op voeding en een organic lifestyle. Want net zoals ik geloof dat ons lichaam brandstof nodig heeft om te presteren in de sportschool, geloof ik ook dat wat we in ons lichaam stoppen een directe invloed heeft op ons welzijn en onze prestaties. Dus terwijl ik werk aan het versterken van mijn lichaam, blijf ik ook vasthouden aan mijn waarden als het gaat om gezonde voeding en een bewuste levensstijl…

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laat je het me weten?

Veel liefs,

Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...