Magnesium is een mineraal dat in veel voedingsmiddelen zit. Denk bijvoorbeeld aan groene bladgroente, avocado, donkere chocolade, melkproducten, granen, vlees, noten en zaden. Dus: eet je gevarieerd? Dan zul je waarschijnlijk niet snel een tekort aan magnesium hebben. Maar er zijn ook verschillende oorzaken waardoor je magnesium makkelijk kunt ‘verliezen’. Heb jij het vermoeden dat je een magnesiumtekort hebt? Let dan op deze 9 signalen…
9 signalen van een magnesiumtekort
- Slapeloosheid of slechte slaapkwaliteit
- Spierkrampen of spierpijn
- Hoofdpijn of migraine
- Een moeilijk concentrerend vermogen
- Een snelle hartslag of hartkloppingen
- Depressie of stemmingswisselingen
- Een gevoel van uitputting
- Gebrek aan eetlust
- Gebrek aan motivatie
Grotere kans op een magnesiumtekort
Er zijn een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je een hoger risico hebt op een magnesiumtekort. Zo kan een magnesiumtekort bijvoorbeeld voorkomen als je veel alcohol drinkt, want alcohol kan ervoor zorgen dat je magnesium niet goed opneemt. Ook kan een magnesiumtekort voorkomen als je veel stress ervaart, want stress kan leiden tot een hoger verbruik van magnesium. Daarnaast kan een magnesiumtekort ook voorkomen als je bepaalde medicijnen gebruikt, zoals diuretica of anticonceptiepillen.
Hoeveel magnesium heb je nodig?
Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid magnesium nodig. De gezondheidsraad schrijft als dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan volwassen mannen 350 milligram voor. Voor volwassen vrouwen geldt 300 milligram. Maar let op: ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan geldt een ADH van 280 milligram.
Supplementen als aanvulling?
Je kunt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eenvoudig uit je voeding halen. Maar is het aanpassen van je dieet niet voldoende? Dan zijn er verschillende supplementen te koop. Webwinkels zoals Flinndal verkopen verschillende varianten. Zoals deze supplementen of deze kauwtabletten. Ook zijn er supplementen in combinatie met andere stoffen voor een betere opname.
Heb je een ziekte, gebruik je medicijnen, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Overleg dan altijd met een arts of deskundige voordat je supplementen gebruikt.
Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Pexels