Soms zijn er combinaties die gewoon kloppen. Denk aan koffie met chocolade. Een zachte kaas met witte wijn. Of een golden milk met chia pudding. Oftewel: de golden chia pudding …
Hoe maak je een golden chia pudding?
Het basisrecept ken je waarschijnlijk wel (en anders kun je hier even kijken). Voor deze golden variant zijn ook diverse variaties te vinden. Wij maken hem met sinaasappel. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld mango of banaan.
De ingrediënten (voor 1 portie golden chia pudding)
- 200 milliliter plantaardige melk (bijvoorbeeld kokos- of amandelmelk)
- 2 goede eetlepels chiazaad
- 1 sinaasappel
- 2 theelepels kurkuma (gemalen)
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- Een snufje peper (om de opname van de kurkuma te verbeteren)
Toppings
- Vers fruit. Bijvoorbeeld aardbei, passievrucht, blauwe bessen, mango, kiwi of frambozen.
- Kokossnippers.
- Noten
- Granola
Tekst gaat hieronder verder
Ontbijttip!
Je kunt bananenbrood zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Wil je graag een gezondere variant maken? Of zoek je een glutenvrije variant? Probeer dit recept dan eens….
Benodigdheden
- Een blender of een staafmixer.
- Een goed afsluitbare pot, zoals deze mooie weckpotjes.
De bereiding
- Begin met het pellen van de sinaasappel.
- Stop de sinaasappel samen met het plantaardige melk, gember, kurkuma, kaneel en peper in een blender.
- Mix het tot het een mooi glad is.
- Meng het dan met de chiazaadjes.
- Giet het mengsel daarna in een goed afsluitbare pot.
- Zet het vervolgens in de koelkast en laat het minimaal 2 á 3 uur staan. Of nog beter: een hele nacht.
- Voeg als laatst de toppings toe en je pudding is klaar om opgegeten te worden.
Dalia’s favorieten
Let op: chiazaad heeft een bloeddrukverlagende werking. Dus gebruik je hier medicijnen voor? Kijk dan even uit. Ook voor dit superfood geldt: overleg met je arts.
Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash