Beauty supplementen en kruiden matcha

De beste beauty supplementen en kruiden

Zorg goed voor je huid en laat het stralen. Maar smeren en reinigen met de duurste producten heeft weinig nut wanneer je niet goed zorgt voor de binnenkant van je lichaam. Gezond eten is dus ook erg belangrijk voor je huid. En met deze beauty supplementen en kruiden geef je jouw huid een extra boost.

Matcha

Matcha wordt steeds populairder. De groene (poeder) thee uit Azi√ę maak je met een speciale klopper van bamboe. Matcha is duurder dan gewone thee, maar het bevat dan ook super veel antioxidanten. En voila, deze antioxidanten gaan huidveroudering tegen. Je kunt er naast thee trouwens ook een lekkere latte van maken.

En heb je een kater? Neem dan ook een kopje van deze thee. Of maak er een matcha latte van. Dan ben je zo weer de oude!

lees verder onder de video

Zwarte bessen olie

Zwarte bessen olie zit vol antioxidanten door onder andere de vitamine C die het bevat. Het helpt de huidvernieuwing te verbeteren en regelt de vochtbalans. Het houdt de huid soepel en maakt het super glad!
Deze olie is in verschillende vormen te krijgen en werkt prima voor de gecombineerde huid. Maar het zou ook heel goed moeten werken voor de wat rijpere, vette of onzuivere huid.

Indiase kruisbes (amla) poeder

Amla poeder zit vol met anti-oxidanten, vitamine A en C. Er zou zelfs zes keer meer vitamine C in zitten dan in een sinaasappel. Je mengt het met water en kunt het gebruiken als scrub of masker. Het reinigt en verzorgt. De huid wordt zacht en gaat stralen. Het is ook prima te gebruiken voor je haar. Het wordt zacht, krijgt meer volume en glans. Amla is overigens ook als supplement te verkrijgen.

Collageen

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Vanaf onze 25e maakt ons lichaam minder collageen aan. En zonnen, roken en suiker versnelt dit proces. Het kan dus geen kwaad ons lichaam een beetje te helpen. Het smeren van serums en crèmes zou niet veel zin hebben. De collageen komt namelijk niet voldoende door de huidbarrière heen. Maar er zijn diverse poeders (makkelijk toe te voegen aan je smoothie!) en supplementen te koop.

Heb je een ziekte, gebruik je medicijnen, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Overleg dan altijd met een arts of deskundige voordat je deze beauty supplementen en kruiden gebruikt.

Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...