Bananenbrood

Bananenbrood: een recept zonder toegevoegde suikers

Is bananenbrood nou wel of niet gezond? Dat ligt er natuurlijk aan wat je er allemaal in stopt. Je kunt bananenbrood zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Wil je graag een gezondere variant maken? Of zoek je een glutenvrije variant? Probeer dit recept dan eens….

Hoe maak je bananenbrood?

De ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 ½ theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • Een snufje zout

Optioneel:
Voeg bosbessen, noten, dadels, chunks van pure chocolade of rozijnen toe en speel met de diverse smaken.


Tip!
Gebruik je liever ander meel? Dat kan! Vervang het havermoutmeel bijvoorbeeld eens door amandelmeel.


De bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Maak een gladde puree van de bananen. Bijvoorbeeld met een keukenmachine of een staafmixer.
  3. Klop de eieren tot het een luchtig geheel is. Voeg een beetje zout toe en meng het met de bananen.
  4. Maak de havermout fijn tot het meel is, bijvoorbeeld met een staafmixer. Voeg het samen met het boekweitmeel en de (wijnsteen)bakpoeder toe aan het beslag. Mix het tot het een glad geheel is.
  5. Voeg de eventuele bosbessen, noten, dadels of rozijnen toe aan het beslag. En schep het er voorzichtig doorheen.
  6. Het mengsel mag nu, in een bakblik, ongeveer 45 minuten de oven in. Prik even met een satéprikker in het midden van de brood. Blijft er niets aan kleven? Dan is je bananenbrood gaar.


Even laten afkoelen en… Bon apetit!

Dit bericht bevat affiliate links | Header photo by Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...